May

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Emine Hakyemez ve Matematik Öğretmeni Nurhan Günal rehberliğinde okulumuz 12.sınıf öğrencileri akademik rehberlik kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni ziyaret etti. Fakültenin birimlerini Araş.Gör. Muhammet Talha Kaya hocamız gezdirdi.İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Prof.Dr Hicabi GÜLGEN hocamız da öğrencilerimizle ebru sanatı üzerine sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerimizi fakülte gezisi için ulaşımı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ederiz.

May

Okul sporları kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası'nda takım bazında ilçe üçüncüsü olan takımımızı, öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmeni Akın Alkan'ı tebrik ediyoruz.

May

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği beraberinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ve 29 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında açık olacak "Bursa 20. Kitap Fuarı" nı üç gün boyunca farklı sınıf ve gruplarla ziyaret ettik.

May

"Z kuşağından Elif kuşağına" Eğitimci Yazar Sayın Halit ERTUĞRUL'u "Okur - Yazar" buluşmaları kapsamında öğrencilerimizle buluşturduk. Öğrencilerimizin büyük bir dikkatle dinledikleri konuşmalarından bir çok dersler çıkardıklarına inanıyoruz. Özellikle niçin çok çalışmalıyız? Ailemiz bizim için hangi fedakarlıklarda bulunuyor? Aile olmanın önemi nedir? gibi soruların cevaplarını fazlasıyla bulduklarını düşünüyoruz.

Yoğun programına rağmen bizi kırmayıp, davetimize icabet ettiği için Sayın Halit ERTUĞRUL'a çok teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun.

Nis

Kur'an Kursu Öğreticisi H.Zişan TOPAL Hocahanım 11. ve 12.sınıf öğrencilerimize mesleki tanıtımda bulundu.Kur'an Kursu Öğreticisi,4-6 yaş grubu eğitim hizmetleri personeli,vaize,uzman vaize,müftü nasıl olunabileceğinden bahsetti.KPSS,DHBT sınavları hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplıum nazarında Diyanet İşleri personeli olmanın avantaj ve dezavantajlarına da değindi.

Nis

Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Rıza EREN ve öğrencilermiz,Türkiye ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olayların, buluş ve gelişmeleri araştırıp bilim insanlarını büyüleyen 3 canlı türü hakkında bilgileri okul panolarında sergilediler.

Nis

Kur’an-ı Kerim’in ana konuları ve muhtevasına yönelik İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Yusuf DAŞTAN tarafından öğretmen ve öğrencilerimize seminer verildi.

Nis

Okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Emine HAKYEMEZ, Hz.Peygamber Efendimiz (sav)'in gerek örnek davranışlar sergileyerek başkalarının kendisini model almasını imkân sağlamak suretiyle, gerekse çeşitli öğretim yöntemleri kullanarak insanların dinî değerleri benimsemelerine ve öğrenmelerine imkân sağladığından bahsetti.

Nis

Toplum hizmeti çalışmaları gönüllülük esasına bağlı olarak,KTS Nisan ayı faaliyetleri kapsamında Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma Aydın ve öğrencilerimizin katkılarıyla ''Ramazan Sandığı'' tasarlandı. Gönüllü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz belirli aralıklarla topladıkları nakdi yardımlarla Mayıs ayı içerisinde ziyaretini yapmayı planladığımız kardeş okullarımız Şanlıurfa Bozova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bozova Akören İHO'a götürülmek üzerine çeşitli hediyeler aldılar.

Nis

Yenidoğan Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Zişan Topal Hocamızın hanım talebelerinin de katılımıyla Kadir Gecesi okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu kandil özel programıyla ihya edildi. Ramazan ayı boyunca okunan hatmi şeriflerinde duası yapıldı. Öğrencilerimizi programa hazırlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Elif Nur ARI ve İhl Meslek Dersleri Öğretmenimiz Kübra Akgül'e emeklerinden dolayı ve bizi Kur'an Kursu hanım talebeleriyle buluşturan Zişan Topal Hocahanıma teşekkür ederiz.

Nis

BİRLİKTE'yiz Projesi kapsamında eşleştiğimiz Adıyamanlı ailemizi Kimya Öğretmenimiz Rabia AKSU ZEHİR ve eşi Enes Bey evinde ağırladılar. Birliğimiz daim olsun.

Nis

''Ortaöğretimde 10.000 Okul Lisedeyiz'' projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine eğitimci Semra Tunç tarafından iki saat süre ile ilk yardım semineri verildi.

Nis

Hafız Necip Fazıl Belge adlı hafız bir öğrencinin başrolünü oynadığı, yönetmenliğini Mesut Uçakan’ın yaptığı  1930’lu yıllarda getirilen yasaklar döneminde hafız olmak isteyen 11 yaşındaki bir çocuğun hikayesini çarpıcı bir şekilde anlatan SUVEYDA filmi Tayyare Kültür Merkezi'nde izleme fırsatımız oldu.

Nis

Koleksiyoner Bekir Kantar’cının 30 yılı aşkın süredir bir araya getirdiği farklı dönemlere ait Osmanlı’dan günümüze Kabe Örtüleri ve Hac Hatıraları özel koleksiyonu sergisini okulumuz 11 ve 12.sınıf öğrencilerimizle Tayyare Kültür Merkezi'nde ziyarette bulunduk.

Nis

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'nün gerçekleştirdiği aile-okul eşleştirmeleri sonucu Muradiye MTAL Uygulama Oteli'nde kalan 5 kardeş ailelerimizle iftar sonrası biraraya gelip hasbihal ettik.