BURSA / OSMANGAZİ - Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Kök Değerler Eğitimi Projesi kapsamında okulumuz Kimya-Biyoloji-Fizik Zümrelerinin bir çalışması olarak Bursa Adalet Sarayı'nde bir davayı öğrencilerimizle izleme şansımız oldu.

Ock

Ara

Okulumuz öğrencileri Edebiyat Öğretmeni Esengül Yüksel ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sümeyye Adiloğlu rehberliğinde Kudüs Şiir Dinletisi programı gerçekleştirildi

Ara

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem 2. Ortak sınav takvimidir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Kulluk bilinci ve manevi yücelmenin anahtarı olan namaz konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizin madde ve manaya yönelik bütüncül bir bakış açısıyla yetişmelerine destek olmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Vakti Kuşanmak' etkinlikleri kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Merve Kılınç koordinatörlüğünde düzenlediğimiz "DERSİMİZ NAMAZ" Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle buluşturmak, bilim ve teknoloji alanında farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirdiği "Bilim Söyleşileri" Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Göç ve Uyum kategorisinde "Göçmen ve Mültecilerin Sosyal Uyumu" başlığıyla Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Öğretim görevlisi Prof. Dr. Fethi GÜNGÖR tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerle söyleşi programı gerçekleştirildi.

Program TÜBİTAK tarafından gönderilen teşekkür belgeleri ,okulumuz tarafından hazırlanan plaket ve hediye takdimiyle tamamlandı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85.yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

Hedef YKS 2024 kapsamında, Yihmed’in öncülüğünde meslek tanıtım programımızı 12.sınıflarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.

Katılımcı olarak katılan Eczacı Canan Tirfil,Avukat Rumeysa Ünal,Mimar Ayşenur Demir ve Kimyager İnci Nur Coşan'a çok teşekkür ederiz.

Kas

Avogadro Günü, kimya alanında bir ölçüm birimi onuruna 23 Ekim'de kimyagerler ve kimya öğrencileri tarafından kutlanan bir gündür. Mol, atomlar veya moleküller gibi kimyasal varlıkları ölçer.

Avogadro sayısı veya (Avogadro sabiti olarak da geçer), bir elementin bir molündeki atom sayısı ya da bir bileşiğin bir molündeki molekül sayısı olarak tanımlanır. 1 mol yani 12 gr karbon(12) elementindeki atom sayısı deneysel olarak hesaplanarak 6.02214199x1023 olarak bulunmuştur. Sayı İtalyan bilim adamı Amedeo Avogadro'dan sonra isimlendirildi.

Avogadro Günü, her sene 23 Ekim'de saat 6:02 ile 18:02 (18:02) arasında kutlanıyor, çünkü ay-tarih biçiminde yazıldığında, tarih ve saat 6.02, 10/23, Avogadro'nun rakamındaki rakamları içeriyor.

Kas

2023-2024 Okul Aile Birliği Toplantısı değerli velilerimizin katılımı ve gösterdikleri ilgi ile gerçekleştirildi. Bir önceki yıl yapılan çalışmalar gözden geçirildi ve yeni eğitim öğretim yılı için planlanan çalışmalar velilerle paylaşıldı. Katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

18-19 Ekim tarihlerinde okulumuz konferans salonunda Kur'an-ı  Kerim'i güzel okuma yarışması ortaokul ve lise düzeyinde yapıldı ve öğrenciler para ile ödüllendirildi.

Tem

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurşen DEMİRCİ ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma AYDIN'in sene başından beri öğrencileriyle birlikte yaptıkları çalışmaların sergisi gerçekleşti. Sergimizin açılışını Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Gürhan ÇOKGEZER yaptılar. Sergimizi ilgiyle gezen Müdür Bey, öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik etti. Osmangazi İlçe Din Öğretimi Şube Müdürü Mehmet İŞLEYEN Bey ve Tofaş Fen Lisesi müdürü Süleyman ŞEKER de sergimize katılıp çalışmalar hakkında öğrencilerimizden bilgi aldılar. Sergi boyunca yan flüt çalan İngilizce Öğretmenimiz Şeyda ATEŞ ve öğrencilerimize, emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Tem

MÜMKÜN projesi kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden Elif Nur ARI ve öğrencileri sene sonunda dönem boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaları sergilediler. İlahi dinletimize Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İŞLEYEN de teşrif ettiler.